Met mijn bedrijf Een Kopje Tekst schrijf ik met heel veel liefde en plezier teksten voor andere ondernemers. Willy gaat nog een stapje verder; zij wil dat iedereen in Nederland weer met plezier gaat schrijven. Ze doet dit onder andere met een hele interessante blogcursus, die ik pas van haar mocht uitproberen. Vandaag deelt zij haar ondernemersdroom met ons. 

Het is mijn droom om met mijn bedrijf Willy’s Wereld iedereen in Nederland weer plezier te laten beleven aan het schrijven van mooie verhalen via blogs. Ook is het aanleren van goed Nederlands een doel van mij dat hieraan gekoppeld zit, omdat ik vind dat de Nederlandse spelling helaas elk jaar steeds verder achteruitgaat. Uiteindelijk wil ik van mijn eigen bedrijf kunnen leven en mooie reizen kunnen maken met familie en vrienden, om de wereld te ontdekken en zo inspiratie op te doen voor nog meer mooie verhalen en blogs om met mijn klanten te kunnen delen.

Meer vrijheid en autonomie

Ik besloot in januari 2017 voor mijzelf te beginnen, omdat ik veel waarde hecht aan mijn vrijheid en autonomie. Sowieso vind ik al die regeltjes in Nederland behoorlijk beperkend en wil ik mijn eigen creativiteit kunnen gebruiken in mijn werk. Ik vind het fijn om mijn eigen visie te kunnen delen met anderen die hierin geïnteresseerd zijn, daar helpt een baas die jou zegt wat je moet doen zeker niet aan mee. Nederlandse bedrijven stoppen je het liefst in een keurslijf waar je als mens misschien helemaal niet inpast. Statements als ‘van 9 tot 5 moet je op kantoor zitten,’ ‘je moet verplicht overwerken,’ of ‘Je persoonlijke struggles mogen de kwaliteit van je werk nooit beïnvloeden,’ vind ik echt de grootst mogelijke onzin. Waarom? Je bent een mens met gevoelens en gedachten en natuurlijk heeft je persoonlijke situatie  invloed op je werk. Anders zou je net zo goed door robots je werk kunnen laten doen, terwijl ik het menselijke aspect van het werk als redacteur juist zo leuk vind. Je luistert naar de verhalen die mensen te vertellen hebben, je probeert te begrijpen waar ze precies naar op zoek zijn qua tekst of verhaal voor hun website of blog en je geeft er je eigen creatieve draai aan. Door de meeste klanten wordt dit ontzettend gewaardeerd! Van mijn hobby als tekstschrijver, heb ik uiteindelijk mijn werk kunnen maken. Dat is toch het mooiste wat er is?

Online personal branding

Ik weet dat veel mensen dromen van een eigen bedrijf waar ze van kunnen leven. Ik ben nu negen maanden bezig met het creëren van meer online zichtbaarheid voor Willy’s Wereld, waaraan dit interview hopelijk ook bij zal dragen. Ik ben wel heel nuchter over het feit dat ik ook gewoon mijn huur moet betalen en mijn kat te eten moet geven, dus ik pak er af en toe een parttime baantje naast, zodat ik mij om het financiële gedeelte minder zorgen hoef te maken. Ik heb bijvoorbeeld onlangs een Personal Branding challenge gedaan via Facebook, waarbij ik leerde hoe ik mijzelf duidelijk als merk kan neerzetten en meer bekendheid kan genereren. Binnenkort zal ik alles wat ik heb geleerd gaan toepassen binnen mijn online marketingstrategie voor het genereren van meer bekendheid. Want let’s face it: Ik heb op dit moment nog te weinig klanten, terwijl er een overschot aan bloggers is die naar mijn idee veel meer kunnen dan ze nu laten zien. Daarom heb ik een blogcursus ontwikkeld, waar ze op zo’n manier leren bloggen, dat zij veel meer lezers aan zullen trekken met hun verhalen. Ook goed voor de SEO, natuurlijk 😉

Investeren in jezelf leidt tot meer succes

Naar mijn mening is investeren in jezelf en je eigen ontwikkeling de grootste succesfactor om je dromen uit te laten komen. Ik heb verschillende blogcursussen & Social Media cursussen gevolgd, om mijzelf als specialist te kunnen profileren. Ik vind het superleuk om deze opgedane kennis weer te kunnen verspreiden onder bloggers, tekstschrijvers, redacteuren en andere verhalenfans. Daarnaast is het altijd gaaf dat iets echt werkt, wanneer je het zelf hebt toegepast op je eigen bedrijf. Neem bijvoorbeeld de verspreiding van kwalitatieve content via mijn Social Media kanalen. Een filmpje van mijzelf met uitleg over het doel van Willy’s Wereld was toen binnen twee weken wel 300 keer bekeken. Dat soort dingen vind ik echt gaaf en geeft mij reden tot dankbaarheid! Een puntje van kritiek van mij naar een aantal schrijvende ondernemers is overigens wel dat cursussen echt ontzettend duur zijn. Ik kan als startende ondernemer bijvoorbeeld niet zomaar 3000 euro neertellen voor een persoonlijk coachingstraject, ook al weet ik dat dit het echt wel waard is bij sommige online ondernemers. Ik vind het erg jammer dat op zo’n manier eigenlijk alleen de mensen met een hoop geld kunnen deelnemen aan dit soort high-end masterclasses, maar goed, ieder zijn doelgroep natuurlijk. Omdat ik mijn cursussen laagdrempelig wil houden voor startende ondernemers en omdat ik vind dat iedereen mag leren weer plezier te hebben in het goed leren schrijven, bied ik mijn online cursussen voor zeer betaalbare prijzen aan. Ik heb zelf voor verschillende cursussen over Social Media Marketing en Blogs het viervoudige betaald. Uiteindelijk heb ik al deze kennis samengevoegd in een eigen cursus waarin alle belangrijke zaken worden benoemd. Neem maar eens een kijkje op https://willyswereld.nl/cursusaanbod/ en check dat je een goede kwaliteit cursussen krijgt aangeboden voor zeer betaalbare prijzen! Als een stuk of 10 mensen een cursus bij me aan zouden schaffen, kan ik alweer verder werken aan mijn droom en nog veel meer gave investeringen doen, waar mijn doelgroep (startende en bloggende ondernemers die zichzelf durven zijn) ook weer enorm profijt van zal hebben 🙂 Vernieuwing en aansluiting bij actuele ontwikkelingen, behoren namelijk ook tot de route naar succes.

Bedankt voor het delen van je verhaal Willy! Heel erg leuk om te lezen hoe andere tekstschrijvers het ondernemen ervaren. Heel veel succes met het geven van je online cursussen! Wil je meer zien van Willy? Check dan haar website, FacebookTwitter of Instagram!

Zou jij ook een blogcursus willen volgen?

Wanneer jij ook je droom en je reis wil delen, kun je jouw verhaal mailen naar info@mooierleven.com o.v.v. Dromenvangers. Ik kijk er naar uit!